Peet@ work!!!
Blijf op de hoogte en volg Petra
17 Augustus 2006 | Australië, Sydney
Het surfen was echt super!!! Ik heb 3 dagen surfles genomen, echt grappig hoor. In het begin lig je op hetstrand met je surfboard, proberen er op te komen. En daarna het water in (:D:D:D). Gelukkig werden we de golf op geholpen de eerste dag. De golven hier zijn echt ongeloofelijk. Ze zijn veel sterker en hoger als in NL. En de stroming was zo sterk, dat ik al vaak 10 minuten bezig was om uberhaupt al een beetje in de zee te komen. Maar het was echt super gaaf!!!
Marcel en ik bleven daar in een hostel, de 'arts factory lodge'. Een beetje hippie achtige hostel, maar echt heel gezellig. Wij bleven daar op de kampeersite. Net alsof je in de jungle kampeerde, want zo zag het er uit. Het enige nadeel was dat je daar van die stomme kalkoenen had die de hele ochtend rondjes om je tent rennen (en ik ben GEEN ochtendmens.... ;)) Helaas zijn deze lieve beestjes beschermd.. (wie heeft dat bedacht?) dus als je ze iets aandoet(ook per ongeluk) dan kun je meer dan 1000 dollar dokken. Ben erg benieuwd wat je dan voor een kalkoen moet betalen als ze thanksgiving hebben. Of hebben ze dat alleen in de VS?? geen wonder trouwens, met die boetes voor de kalkoenenvangst hier. (zie foto: stomme kalkoen)
Maar anyway, ik dwaal af. Na Byron Bay zijn Marcel en ik naar de gold coast gereden (Karen en Iris zijn naar Cairns gevlogen, ze vonden het te koud. Toen wij weggingen uit Byron Bay was het zo'n 25 graden..), waar we overnacht hebben in Surfers Paradise. Hier zit Sea World waar we heen gegaan zijn. Daarna zijn we dus naar Everton Hills gereden waar een vriend woont van de oom van Marcel (Mal en Ronnie Johnson). Wij hoopten dat we een nacht mochten overnachten, maar hij vroeg gelijk: hoe lang willen jullie blijven?? Maakt me helemaal niets uit!! Dus we blijven hier nog zo;'n 3 weken. Ze zijn echt super aardig. Afgelopen weekend zijn we met hun naar Australian Zoo geweest, van Steve Irwin (crocodile hunter). Echt een hele mooie zoo, aanrader voor iedereen die deze kant opgaat!!
En heb een baan!! Het is parttime (26 uur). Ik moet pennen gaan verkopen voor het epileptisch centrum van Australie. Dus ik wordt nu zo'n irritant persoon die iedereen aan gaat spreken op straat.. haha :D Wordt wel leuk, het is in ieder geval voor een goed doel!!
Marcel en ik blijven hier tot 9/10 september en dan gaan we richting Fraser Island en de Whitsundays. Maar das nog toekomst, dus daar gaan we het nog niet over hebben!!
Verder is alles dus goed, afgezien dat er hier waarschijnlijk een slang in huis zit.. (slangenhuid van 1,5 gevonden in de berging...)en er zat ooit een 'huisdier-vogelspin' los in huis. Mal's commentaar: oh ja, die liep gewoon gezellig rond. Heb em trouwens al een paar jaar niet meer gezien. Oh, misschien heeft de slang em opgegeten....
anyway, groetjes en no worries!!!
x Peet
leuke 'feiten':
heb al 3 enge vogelspinnen gezien, waarvan 1 in mijn DOUCHE.... heb me nooit zo snel afgedroogd
en meer positief nieuws van mijn longen, het begint er op te lijken dat ik toch maar gestopt ben met roken.. Maar ja, ik ga uit as zaterdag, dus misschien ook niet ;)
17 Augustus 2006 - 11:20
Marijke:
Aaaaaaah een slang in huis???? Als jij er al niet wakker van ligt, dan ga ik dat wel voor je doen. Jesses wat eng! Als z'n huid er ligt, dan kruipt het beest dus ook ergens rond!!!! Durf je nog wel je bed in te stappen? Straks ligt dat beest eronder of erin... Uhl, maar niet teveel aan denken.
Maar wel knap hoor, jij met een vogelspin in de douche. Ik hoor jouw keiharde schreeuw al echoen in de badkamer ;-) Of ben je nu over de spinnenangst heen na 3 vogelspinnen die je niets hebben gedaan?
Hey, maar je ziet er echt als een prof uit op die surfplank joh! mooie foto's! Lijkt me wel moeilijk met al die stroming enz enz enz.
Miranda is op Fraser Island geweest, zij vond het één van de mooiste plaatsen van Australie. Hoop dat jij net zo kunt genieten van dat paradijs-eiland!
Oh ja: en wel echt stoppen met roken he?! Gewoon volhouden!
Veel plezier enneh, niet te vervelend zijn als pennenverkoper he ;-)
Liefs, Marijke en Bram -
17 Augustus 2006 - 14:36
Jan Den Hartog:
Hoi Peet,
Schitteremde foto\'s!
Het surfen gaat je goed af
Alles i9s hier oke
Paul is met 3 vrienden naar Frankrijk in een auto die zij voor 250 euro hebben gekocht
Een avontuur dus.
Heel veel plezier
Jan en Alie -
17 Augustus 2006 - 14:42
Wimke:
Ha die Peet,
Wat een fantastische surf foto's, net echt!
Dus toch aan het werk? Ik wist niet meer of dat ook je bedoeling was, maar je hebt het visum natuurlijk niet voor niks. Ga jij maar lekker mensen op straat lastig vallen :)
Succes met werken en geniet van de luxe van een huis (met huisdieren)
kus Wimke
17 Augustus 2006 - 14:46
Jer:
heel erg super wat een ervaring joh. en surfen gaat je goed af volgens mij! goed dat je dit toch hebt doorgezet. ik zit zelf helemaal weg tedromen als ik die foto`s zie, geweldig!!!
take care!! -
17 Augustus 2006 - 18:37
Gerdien:
Hoi Petra,
Geweldig om je berichten te lezen. Fijn, dat je werk hebt gevonden. Wij hebben genoten in Oostenrijk, heel gezellig met elkaar. Succes en geniet! Liefs Henk en Gerdien -
17 Augustus 2006 - 19:08
Yvonne:
Nou, zo te lezen heb je het wel aardig naar je zin daar. Leuke actiefoto's op die surfplank. Lijkt me best moeilijk. -
23 Augustus 2006 - 20:25
Jan + GM:
Hee Peet, alles goed?
Je GM en ik zitten aan computerles 1102
Alles gaat nu wel beter,(hoop ik)Groeten, Jan
GM wil weten, hoe het met de Australische kooplust naar pennen is? - Ik ben weer een trede mbt het behalen van het diploma computerdeskundige gestegen.
Groetjes en geniet verder
jouw GM -
25 Augustus 2006 - 10:16
Lia:
Hoi Petra,
Wat een avonturen allemaal, wat zien die surffoto\'s er gaaf uit joh! Wat een verhaal over die vogelspin en die slang brrrrrr. Wij zijn net terug van een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Heel veel plezier daar down under!!!!! en werkze!
Groet van Rob en Lia -
28 Augustus 2006 - 09:39
Michelle:
Hé die Peet!
Wat leuk om weer wat van je te horen! En wat zien je surf foto's er gaaf uit! Echt iets voor jouw! Maar dat je bang bent voor spinnetjes en slangetjes...Dat hoort er nu eenmaal ook bij, toch?!
Met mij gaat het ook prima. De DIAS was weer helemaal geweldig! Veel frustraties en stress, maar een schitterend resultaat. Nu nog lekker aan het opruimen en dan vrijdag beginnen met afstuderen...nog niet echt zin, zit nog in mijn geluk/geniet-roesje!
Je ziet er gelukkig uit op de foto's en daar ben ik blij om!
Succes met werken en veel plezier met alle andere leuke dingen!!
Liefs,
Mies en André -
05 September 2006 - 13:45
Tessa:
He Peet, klink wel super gaaf zeg. Zou zo met je willen ruilen. Ik lees dat je bij de Zoo van Steve Irwin bent geweest. Maar Steve is niet meer :( . Het je het gehoord? Hij is aangevallen door een sting ray en daaraan overleden. Maar gelukkig komt er ook nog goed nieuws uit Ozz -
29 Juli 2014 - 09:54
Gaby:
Hoi Petra,
het is acht jaar later,.....
ma