Peet: 'dreaming of a white christmas'
Blijf op de hoogte en volg Petra
08 December 2006 | Australië, Fremantle
Ik dacht: het wordt weer eens tijd voor een berichtje! :D
Sinds de laatste keer ben ik helemaal de westkust naar beneden gegaan en weer terug. Ik zit nu in Fremantle (naast Perth) te wachten op mijn vlucht. Ik heb em iets naar voren gehaald, dus ik vlieg nu volgende week vrijdag al naar Melbourne!! (:D)
Maar goed, eerst het reisverhaal. Na Carnarvon zijn we naar de Pinnacles gegaan. dit zijn een soort van zandstenen pilaren (zie foto's) wat best wel grappig is om te zien. In ieder geval hele mooie zonsondergangen!!! Daarna zijn we naar Geraldton verkast, waar voor de kust de Batavia is gezonken. Maar hier zijn we verder niet echt lang gebleven.
Maar onder Fremantle ligt nog een heel stuk westkust wat heel erg leuk is!!
de hoogtepunten waren:
Margaret River: ja, ze hebben hier een chocolade fabriek!! Ik keek hier al naar uit sinds de Whitsundays (dus zo'n 2,5/3 maanden)Je kan overal gratis proeven van alle chocola!! Echt super lekker. Helaas regende het, maar de chocolade maakte een hoop goed ;)
Verder hebben we hier in de buurt nog een grot bekeken, dus gewapend met helm en zaklamp gingen wij naar beneden. Gelukkig geen spinnen gezien!! Waar ik natuurlijk zeer blij mee ben!
Verder helemaal in het puntje ligt cape Leeuwin. Dit is het meest zuid-/westlijke puntje van Australie. Hier ontmoeten de indische en zuidelijke (southern) oceaan elkaar. Maar hiet is meer een vuurtoren en een hele ruige zee waar je naar kijkt, maar het was wel grappig.
Daarna kwam iets heel erg gaafs: we gingen richting de valley of the Giants. Daarvoor eerst nog een nationaal park bezocht, waar zich de 'bicentennial tree' bevindt. Dit is een 75 meter hoge boom, die je kunt beklimmen. Je moet via een soort van tandenstokers omhoog klauteren.... Na 5 meter draaide mijn maag zich al om en ben ik teruggekeert, maar mijn reisgenoten die iets dapperder zijn als ik, zijn helemaal naar boven gegaan. Wouw!
Iets minder dapper, maar nog steeds heel hoog (40 m... aaaaaahhhh!!) is de Tree Top Walk in the valley of the giants. Hier is een soort van loopbrug gemaakt tussen de bomen. Dit was heel erg leuk, alleen de loopbrug beweegt nogal door het lopen en de wind. Ik was dus redelijk blij toen ik weer beneden was!! :D (sorry Git en Marijk: bungeejumpen heeft niet geholpen tegen de hoogtevrees..!)
Daarna zijn we weer richting Fremantle gegaan. Dit is een klein stadje net buiten Perth, maar veel leuker. (little creatures brouwerij zit hier, is zeer lekker bier!!!)
Verder wordt hier overal de kerstversiering opgehangen. Het is wel apart, het is 30 graden, maar de kerstliedjes blijven hetzelfde! Blijkbaar dromen ze hier dus ook van een 'white christmas'!!!
heel veel groeten en een dikke warme zomerknuffel!!
Peet
08 December 2006 - 19:21
Jan En Alie:
Hoi Peet,
Wat een geweldige foto's en wat een geweldig land.
Geniet nog heel veel en wij horen alle mooie verhalen zeker van je.
Je moeder is afgelopen zaterdag bij onds wezen eten en......drinken.
ERG GEZELLIG!
Hele prettige kerstdagen en tot ziens.
Kusjes van ons
09 December 2006 - 16:05
Evert Van De Beek:
Lieve Petra,
Heel erg bedankt voor je voortdurende berichten van "down under". Leuk om voortdurend met je mee te trekken en de foto's te zien.
Ik geniet er erg van. Natuurlijk wel een beetje jaloers op je.
Ik wens je goede tijd verder en fijne Kerstdagen en goede jaarwisseling.
Hartelijke groeten,
Evert van de Beek en collega's -
15 December 2006 - 09:09
Henk:
dansen tussen de boom toppen was inderdaad zeer geslaagd, ik ben blij dat ik een erg leuke tijd heb gehad met je in het westen.
en ik denk dat je nog een hele mooie tijd tegemoet gaat in melbourne en nz. tot kijk -
15 December 2006 - 14:01
Hennie:
De groeten van mij. Ik hoop dat het goed met je gaat. Tot snel horens! -
19 December 2006 - 17:01
Toon:
He Peet
Blijf dromen van die witte Kerst(doen wij ook..)Hele fijne Kerstdagen en een bijzondere jaarwisseling toegewenst. Wat blijft het leuk om die fantastische foto's van je te bekijken! Vanaf 1 januari begin ik in Brabant te werken en is mijn mailadres gewijzigd (waarin weet ik nog niet..)
Blijf veel plezier houden en een dikke kus, Toon -
20 December 2006 - 21:07
Kees En Ria:
Hoi Peet, wij wensen je vanuit het koude Bergambacht een hele fijne Kerst toe en een, in alle opzichten, geweldig Nieuwjaar. Blijf vooral genieten en foto's op deze site zetten zodat we een beetje met je mee kunnen leven en jaloers kunnen blijven.