Chilly Peet
Blijf op de hoogte en volg Petra
15 November 2006 | Australië, Carnarvon
het is koud hier!!! Het begint echt af te koelen! Het is nog maar 30 graden, ik moet gewoon een trui aan doen 's-avonds!! Das weer even wennen natuurlijk!! :D
Ik ben nu even in Carnarvon, voor het internet, daarna gaan we weer verder, want dit stadje is echt saai!! er is hier helemaal niets te beleven. Maar tot nu toe was de westkust geweldig!!!
Na Broome zijn we richting Karinjini National Park gegaan. Das weer (het wordt 'gewoontjes' langzamerhand ;)) een heel erg mooi park. Afgezien dat het bloedheet was (in de 40 graden) hebben we lekker gewandeld, mooie dingen gezien. Ik zou zeggen: bekijk de foto's maar, want het is niet uit te leggen!
Daarna Exmouth! Daar heb ik gedoken. Ik heb een kodak-weggooi-onderwatercamera gekocht, maar de foto's moeten nog worden ontwikkeld, maar ze komen eraan!! Het duiken was echt super!! Er ligt heel erg veel koraal voor de deur daar dus dat was heel bijzonder om te zien. Ook heb ik gesnorkeld met schildpadden!! Die beesten zijn ongeveer net zo lang als ik, ietsje korter. Ben op ongeveer 50 cm gekomen. En ze zijn snel!! Moest in volle borstcrawl erahcteraan terwijl de schildpad op zn dooie akkertje aan het rondkijken was.
Daarna ben ik naar Coral Bay gegaan. Dit is een straat groot, maar er ligt weer een heel mooi koraal rif voor de deur. En: haaien!! :D:D:D Als je stukje wandelt, dan is er een baai waar allemaal kleine haaitjes komen (black tip reef shark)!! Dus: het water in en foto's maken!!! Was echt heel mooi! Ook heb ik daar een Manta rog gezien en nog allemaal stingrays.
NU dus op weg naar Monkey Mia, daar komen elke dag wilde dolfijnen op bezoek, dus dat wordt zeker weten heel erg leuk!
Heel veel groeten dus uit dit zeer mooie, maar beetje koud land :P hahaha
Peet
15 November 2006 - 07:15
3591:
Goede morgen, heb je net gesproken, en er is alweer een website van je. Je ziet trouwens goed uit op de foto.
Wil je goed op de schattige 'haaitjes'letten, want ook die kunnen zo lekker bijten.
Terwijl het bij jou vrij koud is (30 Gr), genieten we hier van een grijs nat herfstachtig Nederland (erg knus). Het is zelfs niet koud (ca. 10 Grad).
Geniet verder!
15 November 2006 - 09:16
Sonja:
Hey Petra,
Klinkt allemaal goed! En de foto's spreken idd voor zich, wat mooi zeg. Have fun in Monkey Mia, doe een dikke trui aan;) en ben benieuwd naar je verhalen over de dolfijnen en wat je daar nog meer meemaakt..Geniet ervan!Groetjes, Sonja -
15 November 2006 - 10:18
Marijke:
Wat nou koud!!! 30 graden is nog steeds bloedheet hoor... je begint al 'n echte Ozzie te worden :-)
Wat een prachtige foto's zeg, die lucht!!! En al die vissen, wouw. Al vind ik het idee van die haaien een beetje eng...
Weet je, ik heb vorig jaar die coole winterjas gekocht maar loop al de hele tijd in mijn oude lelijke winterjas, omdat het te warm is. Vandaag heb ik uit protest mijn leuke winterjas aangedaan... ik stik me de moord... Nog even en ik ga in t-shirt over straat, haha! Schaatsen kunnen we dit jaar hier wel vergeten volgens mij.
Have fun!
=x= Marijke -
19 November 2006 - 16:12
Nathalie:
Zucht... wat maak je toch een geweldige dingen mee daar! Maar zeuren over de temperatuur vind ik niet echt aan de orde,30 graden koud, watje ;)! Hier vallen de blaadjes dan eindelijk van de bomen; als het goed is wordt het van de week weer iets kouder, dus dan hoeven we idd niet meer de moord te stikken in onze winterjas ;):)... Ben je Nemo's vrienden nog tegengekomen tijdens het snorkelen trouwens? Veel plezier tussen de dolfijnen en ik houd je weblog in de gaten!
xx Nathalie -
24 November 2006 - 15:51
Linda:
hoi hoi
supr foto's zeg! Zou Nederland zo inruilen voor Australie!!!
Blijf genieten, groetjes -
26 November 2006 - 21:26
Nanda:
He Peet!!!
Hoop dat je Carnavon nu uit bent, dat was inderdaad saai. Heb je de spiderwalk nog gedaan in Karinjini NP?
De foto's zijn geweldig joh! Ben echt heel nieuwsgierig naar de rest.
Het is super leuk om je zo te volgen, kan ik het stiekum nog een keer meemaken :-)
Veel plezier nog aan de westkust en tot snel!
Groetjes Nanda